Független pénzügyi tanácsadás: biztosítás, befektetés, lakástakarék - megkeressük az Ön számára legjobbat!

Győr
Schwarzenberg u. 8/B

+36-20-918-3698
+36-20-460-2234

Önnek szinte mindig nyitva
Előzetes egyeztetés alapján

Itt az iskolakezdés, családok százezrei számára kezdődött meg a tanév, sokaknak az első, még többen már előrébb tartanak tanulmányaikban…

Ahogy elnézzük gyermekünket, amint táskával a hátán átlépi az iskola kapuját, sok minden juthat eszünkbe. Rengeteg szülőt az öröm és a büszkeség mellett aggodalmak is eltöltenek:

  • Megállja majd a helyét?
  • Mi lesz belőle, ha befejezi az iskolát?
  • Hol fog továbbtanulni?
  • Tudom-e majd fizetni a tanulmányait?
  • Hogy indul el majd az önálló életben?
  • Jaj, csak baj ne érje, hiszen még olyan figyelmetlen…

A legtöbb szülő szeretné, ha gyermeke legalább annyira, vagy inkább többre vinné, mint maga. Csakhogy ennek ma már magas ára van. Az egyetemi tanulmányok akkor is sokba kerülnek, ha nem kell tandíjat fizetni, hiszen sok esetben számolni kell az utazás, a szállás (albérlet, jobb esetben kollégium) költségeivel. Egy kolesz is 20-30 ezer forint havonta, albérletet pl. Budapesten nem nagyon lehet 70 ezer alatt megúszni, s akkor még nem is beszéltünk a tandíjról, ami szemeszterenként 2-300 ezer forinttól akár 1 MFt fölötti összeg is lehet, ha a gyermek nem jut be az államilag finanszírozott keretszámba… 300 ezer forintos tandíjjal, 70 eFt-os albérlettel, kéthetente 5 eFt hazautazási költséggel, diákbérlettel egy hároméves alapképzés esetén is már 4,7 MFt-nál tartunk és még nem vettünk tankönyvet, ruhát, ebédet és vacsorát és nem volt még egy moziban sem gyermekünk. És ez csak egy gyermek… Ja, és csak itthoni továbbtanulásról beszéltünk, de ma már a fiatalok növekvő hányada gondolkodik külföldi tanulmányokban is…

A továbbtanulás az, amiből az állam a tandíj bevezetése mellett a családtámogatás oldalán sem nyújt segítséget, hiszen egy egyetemista költségeihez már nem jár a családi pótlék, nem jár a családi adókedvezmény, tehát nagy valószínűséggel akkor kell mindezt előteremtenünk, amikor a bevételünk is megcsappan!

Ezen most kell elgondolkodnia minden szülőnek, amikor iskolába kíséri a gyermeket, mert ha van rá mód, azért nem kellene egy fél életre “eladósítani” gyermekünket egy diákhitellel… Erre egyetlen megoldás van, amit öngondoskodásnak hívnak. Akkor kell elkezdeni félretenni tehetséges gyermekünk továbbtanulására, amikor még jóval kisebbek a taníttatás és a gyermeknevelés költségei és amíg ezekre még állami támogatást is kapunk.

Számtalan megoldás közül választhatunk, a tanulmányokra egy megtakarítási biztosítás lehet az ideális megoldás, de azzal is sokat segíthetünk, ha lakástakarékpénztári megtakarítást indítunk, hogy addigra össze tudjunk gyűjteni egy lakásra valót és akkor “csak” fenntartani kell a saját lakást, amit talán egy albérlő befogadásával finanszírozni is tudunk és nem költségként kell több millió forintot elvesztegetnünk. Ha netán nem más városba megy továbbtanulni gyermekünk, akkor is fel tudjuk használni, önálló életkezdéséhez ezt az összeget vagy a család bármilyen más lakáscéljára. (Ha elmulasztottuk az előtakarékosságot és már most áll az egyetem kapujában a gyermek, akkor egy hitel is szóbajöhet, de az sokkal drágább megoldás az előtakarékosságnál).

És még nem beszéltünk gyermekünk biztonságáról… Van ugyan államilag fizetett tanuló balesetbiztosítás, de ha nagy baj van, abból azért sok segítséget nem nagyon várhatunk, egy súlyos, 50%-os rokkantság esetén 150 eFt-ot, 100%-os rokkantság esetén 300 eFt-ot, ebből nem lehet finanszírozni sem a rehabilitációt, sem a teljesen átalakítandó életvitel plusz kiadásait… Ha kisebb balesetről beszélünk, egy csonttörés esetén 3000 Ft-ot kapunk a biztosítótól… Ha úgy gondolja, hogy ennél komolyabb védelemre lenne szükség, érdemes megnézni egy érdemi segítséget nyújtó balesetbiztosítást, vagy egy egészségbiztosítást, amivel egy súlyosabb betegség esetén sem maradunk anyagi segítség nélkül!

Kérje tanácsadásunkat most, adja meg elérhetőségét és visszahívjuk, vagy keressen bennünket bármely elérhetőségünkön és nézzük át most mindjárt a tanév elején a lehetőségeket, amivel biztosítani tudjuk gyermekünk jövőjét és biztonságát. Ne halogassuk, mert nem elég az érettségikor kezdeni el törni a fejünket!


, , , ,