Független pénzügyi tanácsadás: biztosítás, befektetés, lakástakarék - megkeressük az Ön számára legjobbat!

Győr
Schwarzenberg u. 8/B

+36-20-918-3698
+36-20-460-2234

Önnek szinte mindig nyitva
Előzetes egyeztetés alapján

Casco

A Casco az egyik legismertebb biztosítási módozat. Ehhez képest megdöbbentő, hogy az utakon guruló gépkocsiknak mindössze 18%-a rendelkezik Cascoval. A biztosítási díjak az elmúlt 10 évben folyamatosan csökkentek, biztosítónként eltérő mértékben, így aki évek óta nem foglalkozott biztosításával, nagy meglepetések érhetik, ha mondjuk 6 éve az akkor legolcsóbb megoldást választotta. Az Ön autója biztosítva van? Mikor nézte át szakember a biztosítását? Vagy még nincs is biztosítva? És ha rádőlne egy fa, gond nélkül venne helyette egy újat?

A családok többségénél az ingatlan után az autó képviseli a legnagyobb értéket. Önnek is fájna, ha le kéne mondania róla?

Milyen kockázatokra nyújt fedezetet a Casco biztosítás?

 • Elemi kár – tűz, villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, egyéb vízelöntés, jégverés, lezúduló hótömeg és hónyomás által okozott kár
 • Töréskár – a gépjármű alkatrészeiben, tartozékaiban baleseti erőhatás által keletkezett sérülések, idegen személy által okozott rongálás
 • Lopáskár – lezárt és az előírtak szerint működtetett biztonságtechnikai berendezések mellett a gépjármű, vagy alkatrészeinek ill. tartozékainak ellopása, elrablása; valamint ezzel kapcsolatos sérülése
 • Üvegtörés – a gépjármű ablaküvegeiben baleseti jelleggel keletkezett sérülések, továbbá idegen személy által okozott rongálás során keletkezett kár

A fentiek szerinti biztosítást tekintjük teljeskörű Casco biztosításnak. Köthető ennél kisebb kockázati körre fedezetet nyújtó biztosítás is, pl. kizárhatjuk a lopáskárt, de akár olyan szűkített biztosítást is választhatunk, ami csak elemi károkra nyújt fedezetet. A Casco alapkockázatokon felül az egyes biztosítók számos kiegészítő fedezetet is nyújtanak, biztosítható a poggyász, köthetünk balesetbiztosítást az utasokra, igényelhetünk asszisztencia-szolgáltatást, kérhetünk jogvédelem biztosítást, de akár azt is, hogy a javítás idejére a biztosító költségére kölcsön-gépjárművet is igénybe vehessünk.

A casco biztosítás elemi kárra is fedezetet jelent.

Fontos tudni, hogy a Casco biztosítás a gépjármű aktuális értékéből indul ki, amikor a kár értékét állapítja meg a kárszakértő, szaknyelven ezt nevezik „avult értéknek”, hiszen tudjuk, hogy amint egy új jármű kigördül a márkakereskedés kapuján, máris csökken az értéke. Ezt az avulásmentességi szolgáltatással ellensúlyozhatjuk.
Nem egyforma az egyes biztosítások területi hatálya. Ha fontos, hová utazunk, erről is tájékozódnunk kell!

Az egyes biztosítók bizonyos feltételek esetén jelentős kedvezményeket adnak a biztosítás díjából, ez szintén odafigyelést igényel. Van, amelyik biztosító gyerekkedvezményt nyújt, szinte mindenütt kedvezményt kaphatunk elektronikus ügyintézés esetén, van, ahol meglevő ügyfeleiknek nyújtanak kedvezményt, másutt az együtt kötött kötelező felelősségbiztosítással válunk jogosulttá mérsékelt díjra. Nem mindegy, hogy ki vezetheti a járművet, a fiatal vezetőket a biztosítók általában magasabb kockázatúnak tartják.

Bár kicsit eltérő rendszerben, de a Casco biztosításnál is vannak kedvezmények a balesetmentesen vezetők számára, hasonlóan a kötelező felelősségbiztosítás bonus-malus rendszeréhez.

Nézzünk egy konkrét példát a különbségekre! Példánkban egy 5 éves VW Touran gépkocsira kértünk ajánlatot különböző biztosítóktól. Az önrész százalékos mértéke minden esetben 10% volt, a minimális önrész összege eltérő. 11 biztosító 15 ajánlatát vizsgáltuk meg. A különbségek megdöbbentőek. A teljeskörű felsorolást mellőznénk, de a legolcsóbb éves díj 67951 Ft, a legmagasabb 545 474 Ft.

Miért érdemes hozzánk fordulnia?

 • Áttekintjük meglevő biztosítását, megvizsgáljuk, hogy minden Önnek fontos káreseményre kiterjed-e a casco biztosítása, és milyen annak díjazása!
 • Ajánlatot kérünk Önnek különböző biztosítóktól és segítünk kiválasztani azt a biztosítást, ami szolgáltatásban és díjban is a leginkább megfelel Önnek, ezzel rengeteg időt és utánajárást spórolunk meg Önnek!
 • Megbeszéljük Önnel a biztosítással kapcsolatos kérdéseit.
 • 24 órás kárrendezési asszisztencia szolgáltatást biztosítunk Önnek, hogy kár esetén biztosan megkapja azt a kártérítést, amire biztosítási szerződése alapján jogosult!
 • Megajándékozzuk egy 1 millió forint értékű csoportos életbiztosítással!
 • Tanácsadásunk nem csupán a megfelelő megoldás kiválasztásában nyújt segítséget, hanem vállaljuk a szerződésgondozást is, azaz hosszú távon is állunk rendelkezésére, amikor a szerződés fennállása alatti döntésekhez van szüksége tanácsadói segítségre.
 • Tanácsadásunk ingyenes!

Visszahívást kérek