Független pénzügyi tanácsadás: biztosítás, befektetés, lakástakarék - megkeressük az Ön számára legjobbat!

Győr
Schwarzenberg u. 8/B

+36-20-918-3698
+36-20-460-2234

Önnek szinte mindig nyitva
Előzetes egyeztetés alapján

Kegyeleti biztosítás       

Szeretteink elvesztése a gyász mellett sokszor súlyos anyagi gondok elé is állítja a családokat. Egy biztosítói felmérésből az derül ki, hogy ma tízből hárman a végső nyugalomra helyezés helyett hazaviszik elhunyt hozzátartozóik hamvait. A hagyományos temetések aránya 50 év alatt a korábbi közel 100%-ról, 10-15%-ra csökkent. A változások mögött jórészt anyagi megfontolások húzódnak. Ezekre a gondokra jó válasz lehet egy kegyeleti biztosítás

Az életkor előre haladtával mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogy mi történik vele halála után. Van, aki még pontos forgatókönyvet is ír saját temetésére. Emellett mindig is erős tradíciója volt annak, hogy az idősebbek tudatosan elkülönítettek megtakarításukból egy összeget, amelyet a saját temetésükre tettek félre. Ez a szándék ma is sokakban megvan.

Az előrelátó ember egy kegyeleti biztosítással apránként fel tud készülni az elkerülhetetlenre is, hogy távozása ne állítsa megoldhatatlan anyagi problémák elé szeretteit.

Egyre többen ismerik meg azt a lehetőséget, hogy temetési költségeikről kegyeleti biztosítás formájában is gondoskodhatnak előre. Több biztosító is kínál hasonló megoldásokat. Ezek a biztosítások lényegében élethosszig tartó kockázati életbiztosítások, jellemzően magas belépési korral. Van olyan megoldás, ahol a kockázatvállalás a biztosított haláláig szól, de egy bizonyos kor fölött már nem kell tovább fizetni a díjat. Már kisebb összeg rendszeres megtakarításával elérhető az a cél, hogy amikor elérkezik az elkerülhetetlen, akkor a hozzátartozók rendelkezésére álljon a végtisztesség megadásához szükséges összeg. Lényegesen biztonságosabb, mint otthon őrizgetni egy borítékot, könnyebben hozzáférhető, mint egy értékpapírszámla vagy egy lekötött betét, ráadásul nem egyszerre kell előteremteni ezt az összeget.

Arra is van mód, hogy egy házaspár közösen kössön kegyeleti biztosítást, amely mindkettejük számára biztosítja ezt az összeget, akár úgy is, hogy egyikük eltávozása után a további díjfizetést a biztosító átvállalja. Van olyan lehetőség is, hogy a biztosító magát a temetést is megszervezi a biztosított rendelkezései alapján, de ha ezt a hozzátartozók vállalják, úgy számukra fizeti ki a biztosítási összeget, amely természetesen adó- és járulékmentes, akkor sem terheli illeték, ha a kedvezményezett nem közeli hozzátartozója az elhunytnak. Mivel a biztosítási összeg magasabb is lehet, sőt olyan biztosítás is van, ahol eseti díjakkal is növelhető, tehát egyfajta megtakarítással is kombinálható, ez jelentős előnyt jelenthet, hiszen a biztosítási összeget nagyon rövid időn belül és örökösödési illeték levonása nélkül kézhez kapja a kedvezményezett, s az eseti díjakon elért hozam után sem kell közterheket fizetni.

Ha Ön is úgy gondolja, hogy egy kegyeleti biztosítással szeretne legalább az anyagiakban segítségére lenni szeretteinek, keressen meg bennünket!

Kegyeleti biztosítással a temetés anyagi terheit, de akár megszervezését is levehetjük szeretteink válláról.

Miért érdemes hozzánk fordulnia?

  • Bemutatjuk Önnek a különböző biztosítók megoldásait és segítünk kiválasztani azt a kegyeleti biztosítást, ami szolgáltatásban és díjban is a leginkább megfelel Önnek, ezzel rengeteg időt és utánajárást spórolunk meg Önnek!
  • Megbeszéljük Önnel a biztosítással kapcsolatos kérdéseit.
  • Megajándékozzuk egy 1 millió forint értékű csoportos életbiztosítással!
  • Tanácsadásunk nem csupán a megfelelő megoldás kiválasztásában nyújt segítséget, hanem vállaljuk a szerződésgondozást is, azaz hosszú távon is állunk rendelkezésére, amikor a szerződés fennállása alatti döntésekhez van szüksége tanácsadói segítségre.
  • Tanácsadásunk ingyenes!

Visszahívást kérek