Független pénzügyi tanácsadás: biztosítás, befektetés, lakástakarék - megkeressük az Ön számára legjobbat!

Győr
Schwarzenberg u. 8/B

+36-20-918-3698
+36-20-460-2234

Önnek szinte mindig nyitva
Előzetes egyeztetés alapján

A naptári, vagyis december 31-i évfordulós kgfb-ügyfelek november 11-ig kapnak értesítést jövő évi díjaikról. Ez alapján december 1-jéig dönthetnek a meglévő szerződésük felmondásáról, az esetleges biztosítóváltásról – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB)  közleményében.

A kötelező felelősségbiztosítás révén a biztosító áll helyt helyettünk, ha gépjárművünkkel másnak jogellenes magatartásunkkal kárt okozunk.
A kötelező felelősségbiztosítás révén a biztosító áll helyt helyettünk, ha gépjárművünkkel másnak jogellenes magatartásunkkal kárt okozunk.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződés felmondása akkor hatályos, ha az írásban történik. További feltétel, hogy a felmondás a biztosítóhoz az évfordulót megelőzően legalább 30 nappal beérkezzen. A jegybank rámutatott, hogy egyes kgfb-tarifák jelentősen megváltoztak az elmúlt időszakban, így érdemes áttanulmányozni a díjértesítőt. Amennyiben az üzembentartó, akár a magasabb díj ellenére sem szünteti meg szerződését, és nem köt december 31-ig újabb kgfb-t más biztosítónál a jövő évre, akkor elfogadja a jóval drágább tarifát magára nézve – figyelmeztetett a jegybank.

A közel 5 millió szerződésből még ma is közel 2 millió évfordulója december 31-én van!

Több média is beszámolt a tarifák várható emelkedéséről. Mivel a biztosítók különböző mértékben változtattak díjaikon, az is előfordulhat, hogy akinek az egyik biztosítónál jelentős díjemelést kellene elszenvednie, máshol akár a fennállónál is olcsóbban kötheti újra biztosítását.

Külön gondot jelent, hogy a biztosítók szinte kivétel nélkül bevezettek károkozói pótdíjat. Ha valaki nem emlékszik pontosan, hogy mikor okozott utoljára kárt, akkor a tényleges kártörténeti adatokat figyelembe vevő végleges biztosítói ajánlat akár jelentős (15-300%) mértékben is eltérhet az előzetes kalkulációtól, amit egy portálon gyorsan lefuttatunk!

A Groupama felmérése szerint az ügyfelek több, mint egyharmada továbbra is a személyes ügyintézést preferálja, ha a kötelező felelősségbiztosítás újrakötéséről van szó. De miért kellene végigjárnia a biztosítókat ahhoz, hogy megtalálja az Önnek megfelelőt? Tudja, hogy a kötelező felelősségbiztosítás mellé szerény felár ellenében kockázatunkat mérséklő kiegészítő biztosításokat is köthet?

Keressen meg bennünket, segítünk választani!

Visszahívást kérek


, ,