Független pénzügyi tanácsadás, biztosítás, befektetés, lakástakarék - megkeressük a Rád szabott megoldást!

Győr
Schwarzenberg u. 8/B

+36-20-918-3698
+36-20-460-2234

Neked szinte mindig nyitva
Előzetes egyeztetés alapján

Lakásbiztosítás

A lakosság legnagyobb része esetében igaz, hogy vagyonának legértékesebb eleme a lakása és azok az ingóságok, amelyek a lakásban találhatók. Ebből adódik, hogy lakásunk elvesztése vagy akár súlyos kára teljesen romba döntené a család anyagi helyzetét, a legtöbben nem lennének képesek önerőből pótolni vagy akár csak helyreállítani. Ahogy a kiszámítható lakáskiadások fedezésére az öngondoskodás, leginkább a lakástakarékpénztári megtakarítás szolgál, az előre nem látható káresemények fedezetére a lakásbiztosítás.

A család legértékesebb vagyontárgya általában az otthona. Mikor nézte át szakértő az Ön lakásbiztosítását?

Pedig sajnos káreseményekkel számolnunk kell, minden évben több esetben hallunk viharkárokról, tűzesetekről, teljesen kiégett lakásokról, házra dőlő fákról, néhány évenként rettegünk az egyre nagyobb árvizek miatt, de természetesen hallunk olyan „kisebb” károkról is, mint betörés, beázás, autó becsapódása a kerítésbe, nem is szólva a kerti lopásokról.

A jó hír, hogy Magyarországon 70% fölötti a lakások biztosítottsága. A rossz hír, hogy a lakások több, mint negyede egyáltalán nincs biztosítva. Csaknem ennyire rossz hír, hogy a rengeteg elavult lakásbiztosítás van, amit a szerződők nem aktualizáltattak, pedig mondjuk, egy hozzáépítés után az új részre nem terjed ki automatikusan a biztosítás. Rengeteg az alulbiztosított lakás, arról nem is beszélve, hogy az elmúlt években nagyon jelentősen változtak a biztosítások, átrendeződtek, jelentősen bővültek a szolgáltatások, csökkentek a díjak, aki nem foglalkozott lakásbiztosításával, nagy valószínűséggel alacsonyabb szintű szolgáltatást kap a mai, korszerű biztosítási módozatoknál és még többet is fizet érte.

Nézzünk meg egy átlagos családi házra vonatkozó díjszámítást. Ajánlatot kértünk biztosítóktól egy győri, 100 m2-es családi házra, 12 m2-es garázzsal, átlagos berendezéssel. A kapott ajánlatokban a kalkulált ingatlanértékek között is van eltérés (19-25 MFt), a becsült ingóságérték 4,1 – 7,5 MFt között változik, a díjak pedig a következők:

A legolcsóbb és a legdrágább ajánlat díja között négyszeres az eltérés. Persze itt még nem néztük meg részletesen a szolgáltatásokat, a kiegészítő biztosításokat, korántsem biztos, hogy az a megfelelő számunkra, ha kiválasztjuk a legalacsonyabb díjat… Számos egyéb kockázatra is fedezetet nyújthat egy lakásbiztosítás, a balesettől a kerékpárlopásig, a sírkő kidőléséből eredő felelősségtől a garázsban tartott gépjármű sérüléséig.

Ön ugye azok 70% közé tartozik, akinek a lakása biztosítva van? Ha igen, szívesen áttekintjük Önnel meglevő biztosítását, ha nem, akkor újra kellene gondolni, hogy biztosan lenne-e miből új ingatlant venni vagy építeni, ha egy káresemény miatt szükségessé válna…

Miért érdemes hozzánk fordulnia?

  • Áttekintjük meglevő lakásbiztosítását, megvizsgáljuk, hogy minden Önnek fontos kockázatra kiterjed-e, nem fizet-e szükségtelen dolgokért és milyen biztosításának díjazása!
  • Ajánlatot kérünk Önnek különböző biztosítóktól és segítünk kiválasztani azt a biztosítást, ami szolgáltatásban és díjban is a leginkább megfelel Önnek, ezzel rengeteg időt és utánajárást spórolunk meg Önnek!
  • Megbeszéljük Önnel a biztosítással kapcsolatos kérdéseit.
  • 24 órás kárrendezési asszisztencia szolgáltatást biztosítunk Önnek, hogy kár esetén biztosan megkapja azt a kártérítést, amire biztosítási szerződése alapján jogosult!
  • Megajándékozzuk egy 1 millió forint értékű csoportos életbiztosítással!
  • Tanácsadásunk nem csupán a megfelelő megoldás kiválasztásában nyújt segítséget, vállaljuk a szerződésgondozást is, azaz hosszú távon is állunk rendelkezésére, amikor a szerződés fennállása alatti döntésekhez van szüksége tanácsadói segítségre.
  • Tanácsadásunk ingyenes!

Visszahívást kérek