Független pénzügyi tanácsadás: biztosítás, befektetés, lakástakarék - megkeressük az Ön számára legjobbat!

Győr
Schwarzenberg u. 8/B

+36-20-918-3698
+36-20-460-2234

Önnek szinte mindig nyitva
Előzetes egyeztetés alapján

A 24.hu portálon olvashatunk egy felmérést, amely az OTP Ingatlanpont megbízásából készítettek:

A felmérés szerint tízből kilenc magyar saját tulajdonú ingatlanban lakik. A 35 országot tömörítő OECD országok között ezzel dobogós, harmadik helyezett hazánk. A magas rátának pedig a közvetlen lakhatási célon túli okai is vannak.

A közép-európai országok hagyományosan uralják a mezőnyt, amikor a lakástulajdonlási statisztikákról esik szó.

A magyar társadalom erősen röghöz kötött, Dr. Dúll Andrea környezetpszichológus szerint a volt szocialista régió társadalmainál erős identitásképző elem a saját otthon. Az emberek a felnőttséggel, az önálló élettel azonosítják az ingatlantulajdon megszerzését.

Valóban, a magyarok kicsit több mint negyede az önálló lakhatás megoldását jelölte meg céljaként az OTP Ingatlanpont megbízásából készült kutatásban. Majdnem hasonló arányban szerepelt az indokok között a más környékre költözés (25%), és a nagyobb ingatlan választása (24%). Messze lemaradva jön a generációk szétválása (12%) és a befektetési célú vásárlás (8%).

Ez utóbbi adat kicsit csalóka, valójában többen számítanak ma befektetési céllal vásárlónak, mint feltételeznénk. Ugyanis az is befektetésnek minősül, ha valaki magának, későbbi, élethelyzettől függő értékesítés céljából vásárol ingatlant. A cikk egészét itt olvashatják.

A jó hírünk az, hogy a saját otthon utáni vágyunk kielégítését nagy mértékben segíti az állam azzal, hogy ha elkezdünk takarékoskodni akár saját célunkra, akár gyermekeink, unokáink lakásvásárlására vagy más lakáscélra (meglevő otthonunk bővítése, felújítása, korszerűsítése stb.), minden megtakarított 1000 forintunkhoz 300-at hozzátesz az állam. Ön tudja, hogy egy négytagú családban egy 10 év alatt közel 3 millió forint állami támogatást jelenthet? Érdekli ez a lehetőség? Olvasson többet is a lakástakarékokról és kérjen ingyenes tanácsadást!

 

Kérem tanácsadásukat!

Szeretném megtalálni a számomra legkedvezőbb lakástakarékpénztári megtakarítást, kérem ingyenes tanácsadásukat!

Feliratkozom a Tepénzed.hu hírlevélre.

 

,