Független pénzügyi tanácsadás: biztosítás, befektetés, lakástakarék - megkeressük az Ön számára legjobbat!

Győr
Schwarzenberg u. 8/B

+36-20-918-3698
+36-20-460-2234

Önnek szinte mindig nyitva
Előzetes egyeztetés alapján

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége is felhívja a figyelmet arra, hogy a külföldre utazó magyarok több mint fele továbbra sem gondoskodik megfelelő utasbiztosításról, mert szerintük a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, illetve a kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya mellett nincs szükség további fedezetre – erre hívja fel a figyelmet a FBAMSZ MTI-hez eljuttatott közleménye.

Ma már évi félmillió Európai Egészségbiztosítási Kártya kerül kiállításra, ez a helyben lakókkal azonos társadalombiztosítási szolgáltatásra jogosítja fel a kártyabirtokost. Ez a közhiedelemmel ellentétben nem váltja ki az utasbiztosítást! Miért? Többek között azért, mert több uniós országban az állampolgárok önrészt is fizetnek az ellátásért. Komolyabb sérülés vagy betegség esetén egy 10-20 százalékos önrész kifizetése könnyen elérheti az ezer eurós nagyságrendet is. Emellett azt is tudni kell, hogy az igazolást csak állami szolgáltatók fogadják el, de több nyaralóhelyen csak privát ellátás érhető el, emellett a magánszolgáltatók díjának gyakran csak egy része téríthető az uniós kártyával.

Több európai országban visszatérítéses rendszer van, ami azt jelenti, hogy a biztosítottnak meg kell előlegeznie az ellátás és a gyógyszeres kezelés költségét, amit visszaigényelhet. Mivel a kártya az ott lakókkal azonos feltételt nyújt az odautazónak, a magyaroknak is számolniuk kell ezzel. Egy utasbiztosítás számos olyan kockázatot is lefed, amire az Európai Egészségbiztosítási kártya nem terjed ki: ilyenek a poggyászkár, a hozzátartozók értesítésének és odautazásának költsége, a hazautazás költsége, de akár egy helikopteres betegszállítás költsége is. Segítséget jelent a biztosítás, ha a repülőút során elkallódik a poggyásza, de betegség, baleset vagy akár gépjárműve meghibásodásakor is számíthat a biztosító asszisztencia-szolgáltatására.

Sokan gondolják azt is, hogy bankkártyájuk elegendő fedezetet jelent, hiszen a prémium bankkártyák jelentős része kapcsolt szolgáltatásként tartalmaz utasbiztosítást is. Ezek mögött legtöbbször komoly biztosító áll, de többségüknél mind a szolgáltatási kör, mind a kártérítési összegek felső határa igen limitált, emellett sokszor külön feltételhez kötött (van, ahol például az utazási szándékot előre jelezni kell a biztosító felé, vagy az érvényesség feltétele lehet az is, hogy a kártyát már előzetesen használják az adott országban).

Külön jelentős korlátot jelenthet, ha a bankkártyához kapcsolódó biztosítás összege független az együtt utazók számától, az amúgy is alacsony limit független attól, hogy a kártyabirtokos egyedül, vagy családjával utazik. Egy utasbiztosításnál a biztosítási összegek utazónként értendők. Mielőtt úgy dönt, hogy utazása anyagi biztonságát pusztán a bankkártyájához kapcsolódó biztosításra bízza, olvassa el annak feltételeit és ez alapján mérlegelje, hogy megéri-e az utasbiztosításon spórolni, ha baj van, akkor mire számíthat kapcsolt biztosítása alapján. Ha gondolja, szívesen segítünk az értelmezésben.

Amikor utazását tervezi, ne feledkezzen meg arról, hogy megfelelő utasbiztosítást kössön családjára! Kérje tanácsadásunkat honlapunkon, hívjon fel bennünket telefonos elérhetőségünkön vagy írjon nekünk! Ha kíváncsi a részletekre, honlapunkon részletesen utánaolvashat az utasbiztosításoknak és mielőtt útnak indul, keressen meg bennünket, hogy a széles biztosítói kínálatból megtaláljuk az Ön igényeinek megfelelő, utazásához illeszkedő utasbiztosítást!

Ahogy más biztosítás-típusoknál, az utasbiztosításoknál is jelentősek az eltérések biztosítónként és módozatonként, mind díjban, mind szolgáltatásokban. Mi azért vagyunk, hogy segítségére legyünk az Önnek legjobb megoldás megtalálásában! Ha úgy gondolja, hogy van olyan a családtagjai, barátai, ismerősei között, akiket érdekelhet ez az ajánlat, ajánlja ezt a lehetőséget, ossza meg velük írásunkat! Köszönjük!