Független pénzügyi tanácsadás: biztosítás, befektetés, lakástakarék - megkeressük az Ön számára legjobbat!

Győr
Schwarzenberg u. 8/B

+36-20-918-3698
+36-20-460-2234

Önnek szinte mindig nyitva
Előzetes egyeztetés alapján

Megtakarítási életbiztosítások

Ha jövőbeli céljainkra szeretnénk félretenni, nagyon sokféle megoldás közül választhatunk, ezeket Befektetés oldalunkon tekintjük át. Vannak célhoz kötött megtakarítási lehetőségek (nyugdíjbiztosítás, lakástakarék stb.), s befektetési lehetőségek sora áll előttünk a nemesfémtől az értékpapírig, a bankszámlától az ingatlanig.

Elsősorban közép- és hosszútávú megtakarítások kedvelt megoldása az életbiztosítás (bár vannak rövidtávra optimalizált megoldások is). A megtakarítási életbiztosítás célját tekintve teljesen rugalmas, lehet célunk gyermekünk tanulmányainak vagy önálló életkezdésének biztosítása, családi biztonsági tartalék megalapozása vagy akár ingatlanvásárlás is, de még csak meg sem kell fogalmaznunk előre a megtakarítás célját.

Milyen előnyei vannak a megtakarítási életbiztosításnak más megtakarítási formákhoz képest?

 

» RENDSZERES MEGTAKARÍTÁS VAGY NAGYOBB ÖSSZEG EGYSZERI BEFEKTETÉSE

A megtakarítási biztosítások lehetnek rendszeres díjas szerződések, ahol éves, féléves, negyedéves vagy akár havi rendszerességű megtakarítást vállalunk. Vannak egyösszegű biztosítások is, ahol egyszeri, nagyobb összeg befektetéséről döntünk, szándékunk szerinti időtartamra, vagy akár határozatlan időre. Különleges formája a nyugdíjbiztosítás, amelyről külön szólunk. Az alábbiakban a rendszeres díjas megtakarításokkal foglalkozunk.

» BIZTONSÁG

A megtakarítási biztosításokat évtizedes, sőt sok esetben évszázados múlttal rendelkező, tőkeerős biztosító társaságok kezelik, az ő szakértelmük, a portfolió kezelésébe bevont cégek és a megfelelően porlasztott kockázat mind befektetésünk biztonságát szolgálja.

A megtakarítási biztosítások elsődlegesen a jövőbeli célunk elérésének anyagi fedezetének megteremtését szolgálják, de biztosítási elemekkel is kiegészíthetők, a biztosító társaságok a konstrukcióba építve alapszolgáltatásként és kiegészítő szolgáltatásként számos kockázatra nyújtanak biztosítási védelmet (élet-, baleset-, egészségbiztosítási kiegészítő elemek), amelyek váratlan helyzetekben szolgálják a magunk és családunk biztonságát.

» RENDSZERES MEGTAKARÍTÁS

A biztosítás rendszeres megtakarításra ösztönöz. Ezzel a leghatékonyabban képes elősegíteni a tőkefelhalmozás sikerét, elérni kívánt célunk megvalósítását. A legtöbb biztosítás ugyanakkor lehetőséget nyújt a rendszeres díjfizetés mellett az eseti befizetésekre is, ezzel tovább gyarapítva a megtakarítását.

» RUGALMASSÁG

A megtakarítási biztosításoknál magunk alakíthatjuk ki a portfóliót, meghatározhatjuk, hogy milyen eszközalapokba helyezze a biztosító a pénzünket, s ezt a futamidő alatt bármikor módosíthatjuk is. Több biztosítónál találunk menedzselt alapokat, sőt olyan alapokat is, amelyekben az összetétel a lejárathoz közelítve a kockázatosabb, de magasabb hozamot ígérő, részvény-túlsúlyos portfólióból fokozatosan kerül át a stabilabb, de szerényebb hozamvárakozással bíró kötvény, ill. állampapír alapokba, remélhetőleg az elért hozamok megtartása érdekében. Az eszközalapokhoz a biztosítók többsége olyan szolgáltatást is nyújt, amely a piacok esése esetén segít megőrizni befektetésünk értékét azzal, hogy azt automatikusan alacsony kockázatú és hozamú, tehát alapvetően stabil alapokba helyezi át, amit vagy magunk válthatunk ismét más alapokba, vagy a piacok emelkedése esetén ezt maga az alapkezelő teszi meg.

» NAGYFOKÚ SZEMÉLYRE SZABHATÓSÁG
  • a befektetést kockázatviselési hajlandóságához igazíthatja,
  • rugalmasan alakíthatja a biztosítási védelmet,
  • a rendszeres díjak mellett eseti díjfizetésre is lehetősége van.
» AKÁR AZ ÉVES MEGTAKARÍTÁS TÖBBSZÖRÖSÉT ELÉRŐ BÓNUSZ

A biztosítók mindegyike bónuszfizetésekkel jutalmazza hűségét, bár ezek számítása és mértéke nagyban eltér egymástól.

Anyagi jellegű céljainkat rendszeres megtakarítással érhetjük el.

Gyakran feltett kérdések a megtakarítási biztosításokkal kapcsolatban:

Mi történik, ha nem tudom fizetni a biztosítási díjat?

Bárkivel előfordulhat, hogy élete körülményei megváltoznak és nem tudja tovább fizetni a megtakarítási programját. Minden biztosításnál van lehetőség a díjfizetés átmeneti szüneteltetésére, vagy akár végleges nem fizetésére is (díjmentesítés), bár számolnunk kell azzal, hogy a költségek így is levonásra kerülnek. Végső esetben módunk van a biztosítás visszavásárlására is, de ez esetben, különösen a megtakarítási időszak elején, jelentős veszteséggel kell számolnunk.

Milyen költségekkel és jóváírásokkal számolhatok, ha nyugdíjbiztosítást kötök?

A kezdeti magasabb költségeket a biztosítók különböző bónuszokkal ellensúlyozzák, ami egyfajta fix hozamígéretnek tekinthető. A biztosítások költségszerkezete nagyon eltérő, ezek összehasonlítását segíti elő a Teljes Költség Mutató (TKM).

A különféle biztosítások között nagyok az eltérések a TKM terén, ugyanakkor nagyon különbözőek a bónusz-értékek és nagy eltérések vannak a lejáratkor kifizetett összegek között is, holott itt még nem is vettük számításba, hogy milyen eltérések vannak az egyes biztosítók eszközalapjainak teljesítménye között!

Van olyan biztosítói eszközalap, amely 2013-15 között évi 20% fölötti átlag hozamot ért el, de ugyanennél a biztosítónál volt olyan alap is, amely ugyanezen időszak alatt évi 18%-ot vesztett értékéből. De van olyan biztosító is, ahol 3 évre visszatekintve évi 12,2% volt a legjobban teljesítő eszközalap hozama, míg évi 16% fölötti volt a legrosszabb alap teljesítménye és az alapok átlagos teljesítménye negatív volt…

Látható, hogy a biztosítások terén nagyon sok lehetőséget kell számba vennünk, meg kell vizsgálnunk az elérhető eszközalapokat, a költségeket, az ezeket ellensúlyozó bónuszokat, a biztosító elért hozamait, a biztosítás rugalmasságát (díjmentesítés, szüneteltetés, díjleszállítás, részleges vagy teljes visszavásárlás stb.). A döntést mindezen tényezők, valamint a szerződő egyéb szempontjai határozzák meg. Ebben a döntésben tudunk segítségére lenni, független tanácsadóként egyetlen biztosítónak sem elkötelezetten az Ön személyes igényeit felmérve tudjuk megkeresni az Ön számára legmegfelelőbb megoldást!

Miért érdemes hozzánk fordulnia?

  • Ingyenes pénzügyi tanácsadási szolgáltatásunk keretében felmérjük az Ön igényeit, elvárásait megtakarításaival kapcsolatban.
  • Az Ön preferenciái alapján bemutatjuk Önnek az azoknak leginkább megfelelő biztosítási ajánlatokat, azok költségeit, bónuszait, az elérhető eszközalapokat, a kiegészítő biztosítási lehetőséget, és segítünk kiválasztani azt a biztosítást, ami szolgáltatásban és díjban is a leginkább megfelel Önnek, ezzel rengeteg időt és utánajárást spórolunk meg Önnek!
  • Megbeszéljük Önnel a biztosítással kapcsolatos kérdéseit.
  • Megajándékozzuk egy 1 millió forint értékű csoportos életbiztosítással!
  • Tanácsadásunk nem csupán a megfelelő megoldás kiválasztásában nyújt segítséget, hanem vállaljuk a szerződésgondozást is, azaz hosszú távon is állunk rendelkezésére, amikor a szerződés fennállása alatti döntésekhez van szüksége tanácsadói segítségre.
  • Tanácsadásunk ingyenes!

Visszahívást kérek